Merknad

Google Geocoding API error: The request was denied.

MANTA REISER

Velkommen til oss på Bekkestua!

, MANTA REISER

 

Åpningstid:
Mandag: 09.00 - 16.00
Tirsdag:  09.00 - 16.00
Onsdag  09.00 - 16.00
Torsdag: 09.00 - 16.00 (frem til kl 18.00 etter avtale)
Fredag:   09.00 - 16.00

Seychellene 

Seychellene har nydelige strender og svært vakker natur
Seychellene har nydelige strender og svært vakker natur
 
Den lange, herlige stranden Beau Vallon ligger på hovedøya Mahe
Det er verdt å besøke Seychellenes lille hovedstad Victoria, hvor du finner blant annet "Little Ben"
 
Hurtigbåten Cat Cocos går mellom øyene Mahe og Praslin, og mellom Praslin og La Digue
Vi kan absolutt anbefale en guidet tur i nasjonalparken Vallee de Mai som ligger på Praslin
 
hvor du finner verdens største kokosnøtt Coco-de-mer
En lokal fisker
 
På den vakre øya La Digue kommer du deg rundt med oksekjerrer
eller på sykkel
 
Den mye fotograferte stranden Anse Source D' argent finner du på øya La Digue
Disse søte kjempeskilpaddene finner du overalt på Seychellene
 
 
Seychellenes vakre natur
Seychellene er en av de absolutt vakreste øygruppene i verden, med totalt 115 øyer. Øyene er verdensberømt for de fantastiske hvite strendene og den eksotiske naturen. Øygruppen ble oppdaget på 1500-tallet og ble etter hvert både fransk og engelsk koloni, før de fikk sin uavhengighet i 1976. I løpet av denne tiden utviklet de sitt eget språk, kreol, men både engelsk og fransk er offisielle språk. Totalt på alle øyene er det 75 000 innbyggere, de fleste bor på Mahe, hvor hovedstaden Victoria ligger. 

 

Mahe
Mahe er den største av alle øyene på Seychellene, og nesten 90 % av befolkningen bor på denne øya. Du må ikke blande Mahe sammen med Malé, som er hovedstaden på Maldivene. På Mahe finner man også den internasjonale flyplassen, samt hovedstaden Victoria. I Victoria bør du få med deg markedet, som er åpent 6 dager i uka. Det er mer natteliv på Mahe enn på de andre øyene, spesielt på fredager og lørdager når innbyggerne har fri.

Det er gode muligheter for fotturer i Morne Nasjonalpark, hvor også øyas høyeste punkt (905 m) ligger. Mahe er den mest utbygde øya og har flest turister, men reiser du på sydsiden av Mahe, vil du fortsatt finne fantastiske uberørte områder og strender som er like idylliske som på Praslin og La Digue. På øya finnes alt fra små privatdrevne gjestehus til store hoteller med alle fasiliteter. Såkalte 'self- catering' leiligheter er blitt mer og mer populært blant besøkende som vil klare seg mest mulig på egen hånd. Totalt er det 75 strender og alle med sitt eget særpreg. På dagtid er det mye å ta seg til, man kan leie bil og utforske øya på egen hånd, eller reise på utflukt til den fantastiske Marine National Park. Mahe er mulighetenes øy og har noe for enhver smak.

Praslin
Nordøst for Mahe ligger Praslin, som er den nest største av øyene på Seychellene, med cirka 5000 fastboende. Det går småfly hele dagen fra Mahe til Praslin som ca 15 minutter. Med hurtigbåt tar overfarten ca 45 minutter, og kostnaden er da ca den sammen som med småfly. 

På Praslin finner man Vallee de Mai National Park, som er en av Seychellenes største attraksjoner med den velkjente Coco-de-mer, verdens største kokosnøtt. I parken går det også en tursti gjennom den fantastiske regnskogen hvor du kan møte veldig sjeldne fuglearter. Det kanskje mest attraktive ved denne øya er allikevel atmosfæren og folket som tar livet med knusende ro. Du vil se de lokale sitte i veikanten dag ut og dag inn og du lurer til slutt på om de gjør noe annet. Tempoet her er helt noe annet enn på Mahe, noe du vil merke hvis du kombinerer disse to øyene.

Etterhvert har det dukket opp en del hoteller på Praslin, og disse sklir elegant inn i den flotte naturen. Hotellene ligger konsentrert om Grande Anse eller på Cote D'or som ligger på hver sin side av øya. En god ide er å leie sykkel eller bil og utforske både kysten rundt Praslin og innlandet. Anse Lazio i nord er i flere kåringer blitt kåret til en av verdens flotteste strender, og det med rette! I perioden mai september er det allikevel ganske store bølger, og da er det faktisk helt ypperlig å surfe her. Området rundt Anse Lazio er regulert til nasjonalpark og derfor har det ikke vært lett å få byggetillatelse for hoteller. Fra Praslin er det kort vei til de fleste andre øyer, så det er et utmerket sted å ha som hovedbase for turen til Seychellene.

La Digue
La Digue er kanskje den vakreste av alle øyene, den er ihvertfall den mest fotograferte. De fleste av 'drømmebildene' du ser fra Seychellene er stort sett tatt på La Digue Island. Du kommer deg dit med båt fra Praslin, noe som tar ca 15 minutter, eller med båt helt fra Mahe som vil ta cirka 3 timer. Det går også helikopter mellom Mahe og La Digue, men det har en forholdsvis høy pris. På La Digue kommer du deg enklest  rundt med sykkel, men om du har god tid kan du også ta de velkjente oksekjerrene. De fleste hoteller/gjestehus holder en enkel standard, og det er flere self cateringanlegg på denne øya. 

På La Digue ligger Nasjonalparken L'union estate, som har store mengder gigantskilpadder og en rideleir hvor man kan få leid hester. I samme park finner du den mye fotograferte stranden Anse Source D' argent som består av en krans fantastiske små strender. La Digue er omringet av korallrev på alle kanter som gjør at dykking og snorkling er veldig populært akkurat her. Det finnes også lokale guider som kan ta dere med på spennende fotturer gjennom jungelen på øya. La Digue er akkurat like idyllisk og paradisaktig som du tror den er. 

Klima
Seychellene er en destinasjon hvor du kan reise hele året, men sesongene har sine variasjoner. Fra oktober til april er den fuktigste perioden med det varmeste klimaet. Mai til september er det noe tørrere. Temperaturen ligger på svært behagelige 25-30 grader året rundt. Store mengder regn kan forekomme i desember/januar, men dette kan variere fra år til år. Det kan også regne mye på en øy mens det er helt tørt på en annen. Øygruppen ligger utenfor syklonbeltet og er dermed skånet for det mest ekstreme været. 

Valuta
Den lokale valutaen, Seychellene Rupie, kan du kun kjøpe på Seychellene. Ta gjerne med USD / Euro for lokal veksling. USD / Euro er også svært utbredt som betalingsmåte. Kredittkort kan brukes på alle hotellene og turistattraksjonene. Ta vare på kvitteringen dersom du tar ut lokal valuta. Du kan da veksle pengene inn igjen dersom du har igjen kontakter ved avreise.  

Kostnadsnivå 
Kostnadsnivaået på Seychellene er relativt høyt, fordi de importerer mat og råvarer. Turistnæringen blir også høyt beskattet fra myndighetenes side, og det er høye miljøskatter. Seychellene er fremfor alt en naturperle hvor de tidlig ble miljøbevisste. De fleste mindre øyer og store deler av de største øyene er naturreservat med byggeforbud. På Seychellene tas godt vare på dyre- og plantelivet, både det som er over vann og under vann. 

Kostnadsnivået kan sammenlignes med det norske, og litt i overkant på enkelte områder.

Visum
Norske borgere vil få stemplet turistvisum inn i passte ved ankomst. Pass må være gyldig i minst 6 mneder etter hjemkomst. 

Adresse

  • Gate: Bærumsveien 205-207, 2. etg.
  • Postboks 251
  • Postnummer: 1319
  • Poststed: Bekkestua

Kontakt

  • Telefon: 67 58 29 50 / Fax: 67 58 38 87
  • Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

På kartet

Lokale portaler Timeoffice
Ansvarlig redaktør:
Per Sørlie
957 48 654
per@timeoffice.no
Webdesigner:
Irma Rustad
Lokale portaler i Bærum
Sandvika
Bekkestua
Stabekk
Eiksmarka
Lokale portaler i Asker
Asker sentrum
Heggedal
Lokale portaler i Oslo
 
Laget av Nettskred | Admin
Alt innhold er kopibeskyttet, gjengivelse uten skriftlig tillatelse er forbudt